Reviseur Mike Derks uitgeroepen tot Beste Soldeerder van de Benelux!

Tijdens de tweede dag van de Electronics & Applications beurs heeft ACtronics reviseur Mike Derks de prijs als Beste Soldeerder van de Benelux in de wacht weten te slepen. De competitie was één van de headlines van de Electronics & Applications beurs die in de Jaarbeurs in Utrecht werd georganiseerd.

Pittige opdracht

ACtronics stond aan de start met een tweetal kandidaten voor de titel. Naast Mike Derks was ook Ivo Kokkeel ingeschreven voor de competitie. De deelnemers stond een lastige klus te wachten. Binnen een zeer kort tijdsbestek van slechts drie kwartier moest een printplaat met bijbehorende componenten gesoldeerd worden. Dit alles onder toeziend ook van een constante toestroom van bezoekers en jurylid Stefan Walls.

Op dreef

Na enkele minuten solderen werd voor vele soldeerders al duidelijk dat de drie kwartier die voor de opdracht stond ook echt nodig was. Voor verschillende deelnemers bleek dit tijdsbestek dan ook te kort, maar de ACtronics deelnemers leken halverwege goed op schema te zitten. Van afraffelen was echter geen sprake. Naast een goede tijd was de kwaliteit van het soldeerwerk ook een belangrijk criteria om mee te dingen om de titel. Hierbij stond het ESD-veilig werken ook centraal.

ACtronics deelnemers binnen de tijd klaar

Na ongeveer 40 minuten te hebben gesoldeerd was Mike letterlijk bezig met de laatste loodjes van de opdracht. Met een tijd van 42:36 was hij ruim op tijd klaar. Ook Ivo was bezig om de ‘finishing touch’ aan de printplaat te leggen. Met een tijd van 44:28 was hij uiteindelijk ook binnen de tijd klaar. Nu zat er nog maar één ding op: wachten op het juryrapport.

Mike pakt de titel, Ivo valt net buiten de prijzen

Na de jurering van de printplaten was het dan eindelijk tijd voor de uitslag. Tot groot blijdschap van Mike was hij de gelukkige winnaar van de competitie. Ivo viel helaas net naast de prijzen, maar was achteraf toch blij met het resultaat gezien de zwaarte van de opdracht. Ivo Kokkeel: “De 45 minuten die voor de opdracht stonden bleken toch echt wel nodig. Vooral een goede voorbereiding was essentieel. Ik ben super blij dat ik de opdracht binnen de tijd heb kunnen afronden en dat we als ACtronics dan ook nog de eerste prijs in de wacht hebben kunnen slepen is natuurlijk helemaal geweldig! Hiermee geven we een super mooi visitekaartje af!”