LEON BEUZE

‘’Bij ACtronics kun je je opleiding erg goed combineren met je werk.

Ze geven je hier echt de tijd voor en de ondersteuning is maximaal.’’

Leon Beuze

Hardware engineer

Sinds mei 2018 ben ik werkzaam bij ACtronics. Ik kwam hier in eerste instantie om productkennis op te doen. Ik ben een tijdje bij de afd. Revisie werkzaam geweest. Het was zeer interessant om me te verdiepen in de elektronische producten die we reviseren. Vervolgens ben ik langzamerhand naar de R&D afdeling over gegaan en daar werk ik nu als hardware engineer. Naast het werk bij ACtronics doe ik de Hbo-deeltijd opleiding Automotive Engineering aan de HAN in Arnhem. Het werk sluit heel mooi aan bij mijn opleiding.

Bij ACtronics is het elke dag anders. ’s Ochtends ga ik naar het werk en soms weet ik niet wat me die dag te wachten staat. Ik begin de dag bijvoorbeeld met technisch tekenen en vervolgens ga ik “natuurkundig” kijken welke vloeistoffen onder de motorkap zit. Ik bekijk hoe deze vloeistoffen op onze producten reageren.
Op dit moment ben ik binnen de R&D afdeling bezig met het testen voor een bepaald project: de koppelingsactuator. De onderdelen die gebruikt worden om het apparaat te verbeteren of te vernieuwen, maken wij zelf. Ik beoordeel of de producten die wij produceren goed zijn. Op deze manier kunnen wij goede maar tevens goedkopere producten leveren. Het gaat technisch allemaal erg diep.

Op de R&D afdeling werken we met vier hardware engineers. De collega’s hardware engineers houden zich meer bezig met het bouwen van testkasten die volledig elektronisch draaien. Ik ben diegene die testkasten (op)bouwt, producten test en alles documenteert. Op deze manier krijg ik daar steeds meer handigheid in. Daarnaast is het fijn dat je altijd met vragen bij je collega’s terecht kan. Daarnaast heb ik vanwege mijn Mbo-opleidingen meer praktische kennis, waarop ik door hen wordt bevraagd. Die afwisseling is wel leuk. Het combineren van school met werk gaat beter dan verwacht. Ik ga een dag in de week naar school om kennis bij elkaar te sprokkelen, om dit vervolgens weer toe te kunnen passen in het werk. Hier gaat dat heel goed.

 

‘’Ze willen dat je doorgroeit en dat je iets voor het bedrijf kunt betekenen.’’

 

Je moet voor school bepaalde werk gerelateerde opdrachten doen. De gegevens en de tijd krijg ik hier ook vanuit ACtronics. Ze willen je niet remmen met school en als ze hier merken dat je wat wilt dan krijg je ook de kans.