KEVIN TIMMER

‘’Ik vind werksfeer erg belangrijk en dat zit hier goed. We zijn een gemoedelijk, mooi en net bedrijf.’’

Kevin Timmer

Reviseur Bondafdeling

In januari 2015 ben ik komen werken bij ACtronics. Ik heb eerst een dagdeel meegelopen op de revisieafdeling en ben vervolgens als reviseur op de bondafdeling aan de slag gegaan. Zodra een onderdeel binnenkomt, kijken we eerst of de door de klant opgegeven defecten ook in de unit te herleiden zijn. De defecte onderdelen reviseren we daarna en voor alle producten geldt dat we ze testen voordat ze naar de klant retour gaan. Binnen de bondafdeling betreft revisie in veel gevallen het opnieuw aanbrengen van de bondjes, de draadverbindingen tussen de printplaat en de connector. Deze bondverbindingen gaan vaak door trillingen en warmtewisselingen los. We halen dan de bondjes er allemaal af en vervolgens kunnen we deze met behulp van meerdere bondmachines er weer op plaatsen. Bij de meeste andere producten zijn er naast de bondjes ook regelmatig andere werkzaamheden nodig, zoals solderen of het verlijmen van onderdelen. Mijn werkdag is erg wisselend. We kijken welke producten er het langst staan en die reviseren we dan ook het eerst. Dit kan van alles zijn zoals een Multec ECU of Bosch 8 ESP.

 

‘’Ik heb eerst autotechniek gestudeerd, maar ik heb de opleiding niet afgemaakt. Er was toen geen werk in te vinden. Uiteindelijk ben ik toch in de autotechniek terecht gekomen. Heel erg leuk’’

 

De revisieafdeling bestaat uit revisie engineers en de bond-, soldeer-, en mechatronica afdeling binnen de revisie. Iedereen heeft en kent zijn eigen producten en heeft daarbij zijn eigen specialisatie ontwikkeld. De mechatronica afdeling richt zich meer op gasklephuizen en dergelijke. Ze houden zich minder tot bijna niet bezig met elektronica maar zijn gespecialiseerd in de mechanische onderdelen.Op de soldeerafdeling is men gespecialiseerd in het “fijn solderen” van componenten. Als de klant naast de Multec ECU een instrumentenpaneel meestuurt laten we die door een van de sub teams op de revisieafdeling testen. Voor bijzonder gereedschap nemen we contact op met voorraadbeheer, onderdeel van afdeling product management. De afdeling R&D schakelen we in als er behoefte is aan een nieuwe revisiemethodes, of op het moment dat er storingen in de testkast voorkomen. Gelukkig doet dat laatste zich niet zo vaak voor.

 

‘’Ik zou in de toekomst nog wel een nieuwe uitdaging aan willen gaan. Bijvoorbeeld door op een andere afdeling binnen de revisie actief te kunnen zijn.’’

 

Vorig jaar hebben we binnen ACtronics een kartteam opgezet. Iedereen kon zich hiervoor inschrijven, We nemen deel aan zeven kartcompetities per jaar op de kartbaan in Oldenzaal. Ondertussen hebben we acht deelnemers die zijn opgesplitst in twee teams van vier personen. Een kartrace doe je met een groep van twintig teams en duurt één uur. Je wisselt als team drie keer zodat iedereen een kwartiertje kan racen. We zijn al twee keer eerste geworden en zoiets is echt super leuk om te doen!