IVO KOKKEEL

‘’Binnen dit bedrijf hebben ze een enorme passie voor elektronica.

Dat is erg mooi om te zien, dat heb ik zelf namelijk ook.’’

Ivo Kokkeel

ICT-medewerker

Ik ben begonnen als reviseur bij ACtronics. Ik heb een jaar en drie maanden op de afdeling Revisie gewerkt. Ik vond het leuk, maar wilde graag meer uitdaging. Na een goed gesprek ben ik op de afdeling R&D geplaatst om testkasten te bouwen. Vanaf de afdeling R&D ben ik naar ICT gegaan. Hier kan ik mijn kennis en vaardigheden verder ontwikkelen. Mijn dag begint om half 8, maar ik probeer om kwart over 7 binnen te zijn. Met mijn collega Gerrit, zorg ik ervoor dat alle computers binnen ACtronics werken. Als er nieuwe medewerkers komen, zorgen wij ervoor dat de werkplek ingericht is, compleet met een werkende computer. Op de computer moet software draaien, de hardware moet in orde zijn en de printers moeten aan de computer gekoppeld worden. Wij houden ons bezig met alles wat met de computers, hardware en software te maken heeft. Ook beheren we het onderhoud van de computers en de testkasten.

Op onze afdeling is heel veel uitdaging. Elke dag is anders en dat maakt het soms ook erg spannend. Soms werkt de apparatuur bij de afd. Logistiek niet. Dat moet echt voor elkaar zijn. Dan ligt de druk wat hoog, wat het spannend maakt. Ik verveel me nooit. De inrichting van de werkplekken binnen onze afdeling is professioneel. We hebben hier goede middelen om mee te werken, de werkplekken zijn erg fijn en het licht is hier goed.

Op R&D heerst een goede sfeer onder de collega’s. Respect is bij ons op de afdeling echt belangrijk. Onlangs zijn we met de afdeling gaan kleiduif schieten en vervolgens hebben we gezellig een biertje gedronken. Dat was echt een leuk uitje en op zo’n moment zie je ook dat we echt een eenheid zijn.

 

‘’Ik heb zeker de ambitie om nog meer te kunnen doen binnen dit bedrijf, zoals programmeren.’’

 

Ik ben een echte autodidact en creatief in het zoeken naar oplossingen. Ik probeer binnen mijn functie ook veel te leren en mezelf te ontwikkelen. Naast mijn werk als ICT’er zou ik graag willen programmeren. Thuis ben ik ook bezig met automatisering en programmeren. De beveiliging van ons huis is volledig geautomatiseerd. Dat is echt mijn hobby en het is fijn dat in je werk terug kunt vinden. Ik werk hier met veel plezier en ik ga nooit met tegenzin naar mijn werk. Ik hoop dat ik in de komende jaren mezelf nog verder kan ontwikkelingen in de richting van automatisering en programmeren.