Historie


ACtronics

2004: Oprichting ACtronics

2004 was het jaar dat directeur Leon Kleine Staarman met het idee kwam om elektronische auto-onderdelen te repareren, in plaats van vervangen voor nieuw. Gestart werd met het experimenteren van revisie van ECU’s, wat revolutionair was in de mobiliteitsbranche.

ACtronics


klokkenpanelen

2005: Officiële start revisie en assortimentsuitbreiding

De echt officiële start van ACtronics was in 2005. De hoeveelheid medewerkers van het bedrijf begon rap toe te nemen, mede dankzij het feit dat de revisie-oplossingen voor de ECU’s heel succesvol waren. Dat zorgde er dan ook voor dat in 2005 gestart werd met het reviseren van instrumentenpanelen.

klokkenpanelen


ABS-systemen

2006: ABS-unit revisie

Gestart werd met het reviseren van ABS-units die steeds vaker in auto’s werden gebruikt. Dit had mede te maken met de sterke groei van veiligheidsvoorzieningen in de auto, maar ook omdat twee jaar daarvoor ABS-units verplicht werden gesteld bij de productie van nieuwe auto’s.

ABS-systemen


ACT Asia

2007: Start ACT Asia

In 2007 werd dochteronderneming ACT Asia opgericht. Dit zorgde ervoor dat ACtronics ook actief was op de Aziatische markt.

ACT Asia


TCU

2009: TCU revisie

In 2009 werden TCU’s, of Transmission Control Units, aan het onderdelenarsenaal van ACtronics toegevoegd. Hierdoor is ACtronics in staat om garages met elektronische problemen aan de mechatronica van versnellingsbakken te helpen.

TCU


Duitse markt

2009: Actief in Duitsland

Naast de uitbreiding van het revisie-assortiment met TCU’s, was 2009 ook het jaar dat ACtronics actief werd op de Duitse markt. Dat betekende dat ACtronics GmbH was geboren!

Duitse markt


Engelse markt

2009: Toetreding tot Engelse markt

2009 is ook het jaar dat de ACtronics historie ingaat als het jaar dat ACtronics LTD werd opgericht. In het Engelse Colchester heeft ACtronics een eigen vestiging van waaruit de revisies voor Groot-Brittannië wordt verzorgd.

Engelse markt


Italiaanse markt

2011: Toetreding tot Italiaanse markt

Het eerste Zuid-Europese land waar ACtronics actief werd, was Italië. Inmiddels heeft ACtronics verschillende Italiaanse native speakers die elke dag de Italiaanse mobiliteitsbranche van revisie-oplossingen voorziet

Italiaanse markt


Zweedse markt

2011: ACtronics AB

ACtronics AB is de Zweedse tak van ACtronics die in 2011 werd opgericht. Sindsdien is ACtronics ook in staat om in het Zweeds met haar klanten te communiceren.

Zweedse markt


Franse markt

2011: Actief in Frankrijk

Niet alleen Zweden werd in 2011 toegevoegd aan de ACtronics Group, maar ook werd er een Franse tak opgericht wat de start van ACtronics Sarl betekende.

Franse markt


ACtronics hoofdkantoor

2012: Opening pand Almelo

2012 was het jaar dat ACtronics haar nieuwe hoofdkantoor in Almelo opende. Dankzij de high-tech gebouw is ACtronics in staat om honderden onderdelen per dag te reviseren.

ACtronics hoofdkantoor


100 medewerkers

2012: 100 medewerkers

Een andere reden voor de opening van het nieuwe hoofdkantoor was het feit dat ACtronics in datzelfde jaar de 100 medewerkers aantikte!

100 medewerkers


Noorse markt

2012: Toetreding Noorse markt

2012 was een druk jaar waarin veel gebeurde voor ACtronics, want ook de Noorse tak van ACtronics werd opgericht. Via ACtronics AS kunnen de Noorse klanten met een native speaker communiceren.

Noorse markt


ID4Motion

2014: Start ID4motion

In 2014 werd een nieuwe zusteronderneming van ACtronics opgericht. ID4motion is een Tier 1 Manufacturer die zelf instrumentenpanelen fabriceert met tailored user interfaces. ID4Motion heeft inmiddels een internationaal klantenbestand opgebouwd.

ID4Motion


Spaanse markt

2015: Actief in Spanje

Met de toevoeging van ACtronics SL werd een verdere stap gezet in de Zuid-Europese expansie van ACtronics.

Spaanse markt


Portugese markt

2017: RACtronicos

Twee jaar na de toevoeging van de Spaanse markt werd ACtronics in 2017 ook actief in Portugal met de opgericht van RACtronicos.

Portugese markt


Alec-GmbH

2017: Opening Alec

2017 was bovendien het jaar dat de ACtronics Group een nieuwe zusteronderneming oprichtte. In het Duitse München werd een nieuw kantoor geopend van Alec: een volledig gerobotiseerd bedrijf waar bulk revisie mogelijk werd.

Alec-GmbH


200 medewerkers

2018: 200+ medewerkers

Zes jaar nadat ACtronics de 100 medewerkers aantikte, werd in 2018 een nieuwe mijlpaal behaald. Wereldwijd had ACtronics in 2018 namelijk 200 medewerkers.

200 medewerkers


Nieuwe website

2018: Nieuwe website

In 2018 werd een compleet nieuwe website gerealiseerd. Met deze website werd het voor de klanten veel gemakkelijk om online revisies aan te melden. Daarnaast kunnen klanten middels deze nieuwe website hun revisies online volgen met een actuele opdrachtstatus.

Nieuwe website


Best Reman Ambassador

2018: Best Reman Ambassador

De award voor de beste ambassadeur van de revisiebranche ging in 2018 naar Thijs Jasink, die samen met directeur Leon Kleine Staarman een belangrijke rol had in de ontplooiing van ACtronics en Alec.

Best Reman Ambassador


Autorijden

Toekomst

Ons doel voor de toekomst is het best gereviseerde product van de mobiliteitsbranche leveren. Hiermee kunnen we samen met de monteurs in de garage autorijden betaalbaar houden.

Autorijden