BART HEIMERINK

‘’ACtronics is een jong, innovatief en dynamisch bedrijf.

We schakelen snel en iedereen binnen ACtronics wil vooruit.’’

Bart Heimerink

Product Manager

Ik ben begonnen bij ACtronics als afstudeerder op de afdeling Research & Development. Ik volgde toen de opleiding B ENG, aan de HTS Autotechniek Arnhem. Mijn opdracht was het ontwikkelen van een proces voor ‘nieuwe product ontwikkeling’. Na mijn afstuderen, in februari 2014, bood ACtronics mij een baan als Product Manager aan. Binnen ACtronics is veel kennis en informatie aanwezig. Alleen was dit verspreid over de diverse afdelingen binnen ACtronics. Iedereen wist als het ware een klein stukje van het proces. Echter, het ontbrak aan een compleet overzicht. Om onze klanten en ook onszelf beter van informatie te kunnen voorzien was het noodzakelijk om al deze data te centraliseren in één database. Dit was één van mijn eerste taken als Product Manager binnen ACtronics. Ondertussen is dat uitgebreid met het doen van marktonderzoek naar nieuwe producten, beheer en onderhoud van het huidige assortiment en het geven van technische ondersteuning. Ik assisteer regelmatig bij commerciële activiteiten zoals beurzen en ik geef ook presentaties in het land. Als Product Manager ben je de schakel tussen onze klanten, Customer Service, Marketing, Research & Development, Revisie, Finance, Management team…. eigenlijk alle afdelingen binnen ACtronics.

Met de groei van het bedrijf groeide ook het takenpakket en dit heeft geresulteerd in het oprichten van de afdeling Productmanagement. Naast de hierboven genoemde taken is de afdeling Productmanagement tevens verantwoordelijk voor inkoop- en voorraadbeheer binnen ACtronics. Het takenpakket van de afdeling is erg breed en divers. Ik zeg weleens: “Bijna alles past wel onder Productmanagement.” Dat maakt het soms wel lastig maar is daarnaast een enorme uitdaging. Het ene moment ben ik bezig met het maken van een kostprijscalculatie even later ben ik me aan het verdiepen in een elektrisch schema om een klant te assisteren bij een complexe storing.

De afdeling Productmanagement / inkoop- & voorraadbeheer bestaat op dit moment uit 4 medewerkers. Herco, medewerker auto technische database, verzamelt alle informatie over de producten zoals; veel voorkomende klachten, foutcodes, onderdeelnummers, voertuig applicaties, elektrische schema’s en voegt die informatie toe aan de database. Tevens geeft hij technische ondersteuning, ondersteunt bij de incidentele aankopen en is een vraagbaak voor iedereen binnen ACtronics. Richard, houdt zich bezig met de inkoop van de zogenoemde ‘core’ onderdelen, incidentele aankopen en diverse werkzaamheden op het gebied van inkoop- en voorraadbeheer. Edwin, medewerker inkoop- & voorraadbeheer, houdt zich bezig met de dagelijkse inkoop en uitgifte van onderdelen.

 

‘’Mijn doel is om de kwaliteit van onze revisies op een zodanig niveau te brengen zodat dit beter of minimaal vergelijkbaar is met Original Equipment (OE).’’

 

De revisies die we doen, dienen ook echt van een goede kwaliteit te zijn. Alleen zo krijgen en houden onze klanten vertrouwen in revisie van auto-elektronica en kan ACtronics op dat gebied concurreren met Original Equipment. ACtronics is een mooi bedrijf en een fijne werkgever. ACtronics heeft enorme potentie en daarom is er veel mogelijk om je als professional verder te ontwikkelen. Door het internationale aspect van het bedrijf heb je veel te maken met andere landen en culturen. Dit maakt het werk extra leuk.