ALICE WEIJTEMAN

‘’ACtronics is een gemoedelijk bedrijf en ik voel me er thuis.’’

Alice Weijteman

Reviseur

In juni 2009 ben ik bij ACtronics komen werken in de functie van reviseur. Ik ben in het oude pand aan de overkant van de straat begonnen. De afdeling Revisie kent verschillende sub teams. Ik maak onderdeel uit van een team dat uit vier personen bestaat. We reviseren allemaal verschillende producten. Ik ben voornamelijk bezig met de revisie van klokkenpanelen, displays en de Simtec’s. Een klokkenpaneel kan om verschillende reden niet meer functioneren omdat er iets is doorgebrand; het motortje is stuk of de wijzertjes. Bij een display komt het vaak voor dat je de pixels en letters niet meer ziet en dan zet ik er een andere display op. De revisietijd kan per product zeer verschillend zijn; met de ene klok ben je langer bezig dan met de andere. Ik heb ook veel contact met de afdeling Bond. Ik houd daar doorgaans mijn pauzes. Als het er heel druk is dan help ik hen ook. Elk sub team heeft andere producten die ze reviseren. Elke dag is hier verschillend en dat is ook zo leuk aan mijn baan.

Ik heb altijd in elektronica bedrijven gewerkt en ik vind mijn werk heel leuk. Je moet wel doorwerken want je wilt de doorlooptijd zo kort mogelijk houden, maar de werkdruk is niet te hoog. Ik wil gewoon lekker mijn werk doen en verder geen gezeur. Af en toe krijg je ook producten om te reviseren die je nog nooit hebt gedaan hebt. Ik heb collega’s die me dan uitleg geven hoe en wat ik moet doen en waar ik op moet letten. Zo leer je ook veel tijdens het werk. Leren hoe met nieuwe producten om te gaan vind ik ook prettig aan mijn werk. Het uitzoeken en navragen. Ik leer ook het beste door te doen. Daarin zit voor mij wel de uitdaging. Je kunt hier ook cursussen volgen als je dat wilt. Zo kun je binnen het bedrijf (door)groeien.

 

‘’Ik heb met het hele bedrijf een paar avonden een cursus gevolgd waarin werd uitgelegd hoe de auto werk. Daarnaast ook nog eens een AED cursus. Ook dat is altijd handig.’’

 

Ik vind dat er een prettige werksfeer is en dat is voor mij erg belangrijk. ACtronics is een gemoedelijk bedrijf en ik voel me er thuis. Ik ga graag naar mijn werk toe. Ik had vakantie, vind ik ook prettig maar ik was ook blij dat ik weer aan de slag kon. Als dit werk weg zou vallen, zou ik dat heel erg vinden. We hebben veel plezier met elkaar en het voelt ook echt als vrienden en familie. Het is voor mij echt een “familiebedrijf”.

We hebben regelmatig een bedrijfsuitje of een andere activiteit. Onlangs zijn we met zijn allen middels een bustocht naar een bepaalde plaats vertrokken. Van daaruit zijn we met een oude maar groot zeilboot via Marken naar Volendam gevaren. Het was op die dag schitterend weer, er was een barbecue aan boord. Op het dek kon je heerlijk zonnen en genieten van je drankje. Ik vond dat zo’n gave vaartocht. De hele dag was mooi en de sfeer was ook super. Ik vind ACtronics echt top.